Päivitykset

Päivitykset sivuilla

2016

29.11.2016

Valitettavasti Tyyne oli ultrassa tyhjä, joten meille ei olekaan tulossa talvipentuja. Harmittava juttu, mutta välillä käy näin. Emme kuitenkaan lannistu tästä, vaan suunnitelmissa on nyt astuttaa Tyyne seuraavasta juoksusta. Lisätietoja urosvalinnasta tulossa myöhemmin keväällä. Tyynen juoksu alkaa todennäköisesti joskus toukokuussa, joten pennut syntyisivät heinäkuun lopussa ja olisivat luovutusiässä syyskuussa.

Tulosrintamalta tuli myös hienoja uutisia. Ainstainin Buuttaus Toimii, "Mauri" on saanut toisen sertinsä agilitykilpailuista. Enää kolmannesta on kiinni agilityvalion arvo. Samaan aikaan Mauri ja Josefiina saavuttivat loput tulokset ensi vuoden agilityn SM-kisoja varten. Hieno juttu, onnea asianosaisille!

Meidät löytää nykyään muuten myös Facebookista. Osoitteesta: https://www.facebook.com/ainstainin/. Tervetuloa tykkäämään ja seuraamaan meitä myös siellä :) Yritän olla vähän reippaampi päivittelijä siellä.

10.11.2016

Kaikenlaista on tietenkin tapahtunut taas viimeisimmän päivityksen jälkeen. Aloitetaan tärkeimmällä, eli Tyyne on siemennetty lokakuun lopussa. Elämme siis jänniä aikoja, viikon päästä menemme ultraan, jossa toivottavasti selviää hieman alustavasti, miten isoa pentuetta odotamme. Pentujen laskettu aika on 23.12, eli meillä on tulossa vähän erilainen joulu. Olen kyllä aika innoissani tästä tulevasta pentueesta, Dux vaikuttaa kokonaisuutena todella hyvältä koiralta ja pidän myös paljon sen jälkeläisnäytöstä, jota on myös suomessa. Etsin pennuille aktiivisia ja harrastavia koteja, eli laitahan viestiä jos kiinnostuit. Lisätietoja pentueesta löytyy täältä.

Tulosrintamalta sen verran, että olemme hieman kisailleet Tyynen ja Rauhankin kanssa. Viimeisimpänä osallistuimme Tyynen kanssa tollerijoukkueeseen rallytokon sm-kisoissa ja onnistuimme tekemään niin hienon kokonaistuloksen, että sijoituimme tiukassa joukkuekilpailussa HOPEALLE! Tyyne sai 99/100 pistettä alokasluokasta ja RTK1-koulutustunnuksen. Rallya varmasti jatkamme Tyynenkin kanssa lisää sitten keväällä mammaloman jälkeen. Ruotsin Tollarspecialenista Rauha sai ALO2-tuloksen tollauskokeesta ja Tyyne korkkasi avoimen luokan jääden tällä kertaa ilman tulosta. Lisää harjoitusta ja ensi vuonna uudelleen. Muitakin tuloksia on tullut, mm. Tyynen sisarusparvi on kovasti kunnostautunut erityisesti agilityssa. Sekä Maurilla että Chilillä on nyt jo yksi serti kolmosluokasta, eli valiokello tikittää. Viimeksi unohtui mainita myös että Mauri läpäisi hienosti kesäkuun alussa noutajien taipumuskokeen. Maisa taas kävi syksyllä MH-kuvauksessa osoittautuen hyvin tasaiseksi järkeväksi tollerinartuksi. Olen päivittänyt nyt b-pentueen ja omien koirien sivut tulosten osalta suunnilleen ajantasalle.

29.6.2016
Taas on yli vuosi vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Päivittelin nyt nopeasti oleellisimpia tuloksia koirat- ja bpentueen-sivuille. Muutamia syitä kotisivujen hiljaiselolle on omat maisteriopintoni, jonka osalta kurssit on nyt suoritettu ja ainoastaan diplomityö jäljellä. Toinen iso syy on se, että perheemme lisääntyi reilu vuosi sitten pienellä pojalla. Olen myös tässä sivussa työstänyt uusia kotisivuja, tarkoitus on julkaista ne pian lähitulevaisuudessa.

Tärkein syy tälle päivitykselle kuitenkin on se, että meillä on vihdoin pentusuunnitelmia! Odotan Tyynen juoksuja alkavaksi lokakuussa ja silloin olisi tarkoitus siementää se amerikkalaisella Duxilla. Lisätietoja yhdistelmästä löytyy täältä. Olen aika innoissani tästä yhdistelmästä, molemmat koirat ovat metsästyspuolella ja harrastuskentillä osoittaneet kykynsä ja kummallakin on myös tasaista ja hyvin tervettä jälkeläisnäyttöä. Kirjoittelen tarkempaa kuvausta yhdistelmistä lähitulevaisuudessa. Jos kiinnostuit, kannattaa laittaa minulle vaikka sähköpostia osoitteeseen hm.kinnunen@ainstainin.fi

2015

4.5.2015
Kevät on vierähtänyt taas nopeasti. Ihanaa, kun nyt pääsee taas ulkokentille treenaamaan! Omalta osaltani kevät on mennyt melko vauhdikkaasti työn ja opiskelujen parissa, joten omien koirieni kanssa olemme kisailleet melko vähän. Asiaan on eräs toinenkin syy, mutta siitä lisää joskus myöhemmin :)

Kasvattirintamalla täytyy ensimmäiseksi kehua Friidun ja Riitan hienoa 1-tulosta WT-kokeissa viikko sitten. Eli he saivat alo1-tuloksen. Suuret onnittelut, todella hieno saavutus! Mauri & Josku ovat myös viime päivitykseni jälkeen korkanneet viralliset agilitykisat. Tulosta he eivät ekoista kisoista vielä saaneet, mutta eiköhän sielläkin rintamalla seuraa jatkoa lähitulevaisuudessa :) Tyynen pentuja näin maaliskuussa Heidin järjestämillä pentutreffeillä. Mukavan oloisia naperoita kaikin puolin. Mielenkiinnolla odotan, mitä niistä vielä tulee.

Maisan kanssa käväistiin alkuvuodesta pentunäyttelyssä Lahdessa. Tulos oli pek3 pikkupentuluokassa ja arvostelu oli ihan mukava. Tulevana kesänä Maisa pyörähtänee vielä jossain toisessakin näyttelyssä ja toivottavasti myös taippareissa. Tyynen kanssa kävin loppiaisena tokokisoissa Espoossa, mutta siellä ei kisavire ollut oikein kohdallaan ja tulokseksi tuli VOI3.

Rauhan kanssa alkuvuoden tavoitteena oli saada rallytokon voittajaluokka suoritettua. Ilmoitin sen rohkeasti helmikuun alkuun kolmeen rallykisaan samalle viikonlopulle. Se kuitenkin riitti. Ensimmäisestä kisasta saimme 77 pistettä, toisesta 82 ja kolmannesta 80 pistettä. Me myös voitimme nämä kaksi jälkimmäistä koetta :) Näillä tuloksilla Rauha ansaitsi virallisen nimensä eteen koulutustunnuksen RTK3. Tällä hetkellä Rauhan kanssa työstetäänkin ahkerasti mestariluokan tehtäviä, tavoitteena olisi korkata se luokka joskus loppukesästä/syksyllä.

2014

17.12.2014
Syksy taas hurahti kovaa vauhtia ohi. Tyynekin kotiutui mammalomaltaan muutama kuukausi sitten. Sen kanssa on pikkuhiljaa palattu takaisin normaaliin treenirytmiin. Alkusyksyn keskityimme pääasiassa Hiljan kanssa metsästämiseen ja treenaamiseen. Junkkarissa pelto oli vielä Hiljalle melko tuntematon elementti, eikä se ollut täysin syttynyt riistalle. Sieltä odotetusti NUO0-tulos. Ulkomuotokatselmuksesta tuli Erittäin Hyvä. Täydennän arvostelut sivuille myöhemmin. 15.11 osallstuimme Hiljan kanssa Uudenmaan Kanakoiraharrastajien mestaruuskokeeseen Ilmajoella. Siellä alkoi jo palikat olemaan suht. kohdillaan - tulos NUO2 ja UKH:n mestaruuskisan nuo-luokan 2.sija. Hilja käytettiin myös joulukuun alussa PEVISA-tutkimuksissa ja tuloksena sillä on C/C-lonkat, puhtaat kyynärät ja silmät.

Rauha taas pääsi marraskuussa jatkamaan kisatauolla ollutta rallytokouraansa. Lajihan virallistui toukokuussa, mutta pääsimme epävirallisilla alo-tuloksilla aloittamaan suoraan avoimesta luokasta. Meillä oli marraskuussa kolme koetta, pisteitä näistä tuli 96, 97 ja täydet 100 pistettä ja jokaisesta luokkavoitto. Rauhan nimen eteen saa siis jatkossa liittää tittelin RTK2. Nyt treenailemme kovasti seuraavan luokan tehtäviä, toivottavasti pääsemme korkkaamaan voittajan tulevan kevään aikana.

Laumaamme tuli myös uusi ulkojäsen Tyynen pentueen myötä. Eli sijoitin Tyynen tyttären Maisan Nina Walleniukselle Vantaalle. Mielenkiinnolla jään odottamaan, mitä pikkutytöstä tulee :)

Kasvattirintamalla Mauri on korkannut tokon voittajaluokan ja saanut VOI2-tuloksen. Chili ja Marita puolestaan kisailivat muutaman kisan agilityn 2-luokassa saaden kaksi LUVA-tulosta, eli kolmas enää uupuu kuninkuusluokkaan siirtymisestä :) Tessa puolestaan on saanut jälkikasvua Nouvei-kennelissä. Pennut ovat luovutusiässä tammikuun alussa, eli niille ei tule kovin montaa kuukautta ikäeroa Tyynen pentujen kanssa.

2.9.2014
Tyynen pennut syntyivät perjantaina 22.8 iltapäivällä. Synnytys alkoi nopeasti ja oli muutamassa tunnissa ohi. Kaikki pennut olivat syntyessään hyvin tasakokoisia ja hyväkuntoisia. Nyt 1,5 viikon ikään mennessä kaikki ovat jo tuplanneet syntymäpainonsa ja useimmilla on jo silmätkin auenneet. Kaikki pennut ovat alustavasti varattuja.

Kasvateista Friidu on käynyt tokokisoissa ja saanut AVO1-tuloksen. Onnea kovasti! Nyt jo 5/7 pennulla on tokosta avoimen luokan tulos.

1.8.2014
Tyyne ultrattiin pari viikkoa sitten kantavaksi, joten nyt odottelemme jännityksellä pentujen syntymää. Helteet eivät ole olleet vatsaansa kovaa vauhtia kasvattavalle mammalle helpoimpia, mutta onneksi se osaa itse rauhoittaa liikkumisensa säähän sopivaksi. Reilun viikon päästä Tyyne lähtee Haminaan Heidin luokse valmistautumaan synnytykseen.

Edellisen päivityksen jälkeen Tyyne kävi vielä Karjaan näyttelyssä pyörähtämässä. Matti Luoso arvosti sitä EH:n verran. Hilja osallistui Uudenmaan Kanakoiraharrastajien kesäpäivien yhteydessä vesityökokeeseen saaden siitä 4/5 pistettä. Muuten suoritus oli moitteeton, mutta valitettavasti Hiljalla oli linnusta hieman hätäinen ote siivestä ja se putosi siinä vaiheessa, kun koira oli istumassa luovuttamaan. Vaikka nämä pisteetkin riittävät, voi olla että käymme kokemuksen kartuttamisen takia yrittämässä vielä niitä täysiäkin pisteitä jossain muualla :)

Tessa ja Tuija ovat hakeneet tokokisoista neljännen AVO2-tuloksensa. Eiköhän se ykkönenkin sieltä vielä pian tule :) Olen muuten edellisissä päivityksissä unohtanut mainita, että Mauri ja Maria kävivät alkukesästä yrittämässä taipumuskoetta, mutta valitettavasti Maurin hakuinto oli loppunut neljän noudetun variksen jälkeen. Noh, asenne oli kuitenkin ollut hyvä, joten ei muuta kuin uutta yritystä :) Friidu ja Riitta ovat kesän aikana startanneet vielä yhdessä WT-kokeessa ja ovat myös korkanneet tokon avoimen luokan.

1.7.2014
Tyyne on astutettu 21.6 Indillä ja on toivottavasti kantavana. Se tullaan ultraamaan 2,5 viikon päästä. Mahdolliset pennut syntyvät noin 23.8 Heidi Vuorian luokse Haminaan. Lisätietoja yhdistelmästä löytyy täältä.

Tyyne suoritti kesäkuussa käyttäytymiskokeen, joten jatkossa sen nimen eteen voi lisätä tittelin BH. Kävimme myös viime viikonloppuna Porin näyttelyssä Tyynen ja Hiljan kanssa. Näyttely oli Hiljan ensimmäinen ja se sai erittäin hyvän ja oli luokkansa kolmas. Tyyne sai Rune Fageströmin kehästä erinomaisen ja voitti käyttöluokan. Tyynen arvostelu löytyy sen tulossivulta.

26.5.2014
Ja taas on edellisestä päivityksestä vierähtänyt aikaa... Omat opiskeluni loppuivat tältä vuodelta, joten nyt ehdin taas paremmin keskittyä koirien kanssa puuhasteluun ja ehkäpä kotisivujen uusimiseenkin. Alla erittäin lyhyesti viimeisen puolen vuoden tapahtumat tulosrintamalla:

2013

23.12.2013
Oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

30.10.2013
Ja taas on aikaa vierähtänyt kiitettävästi edellisestä päivityksestä... Kaikenlaista olemme ehtineet puuhata, joten listaan nyt tärkeimmät tulokset ja tapahtumat. Tyyne starttasi heinäkuussa ensimmäisessä nome-kokeessaan. Se meni ensikertalaiselta oikein mukavasti, tulokseksi saatiin ALO3. Tulosta pudotti kakkosmarkkeerauksen toisen heiton unohtaminen ja muutaman riistan pudottelu palautuksissa. Tyynen kanssa on kesän aikana myös kisattu muutamassa tokokisassa, mutta parhaaksi tulokseksi on jäänyt VOI3. Liikkeet menee yksittäin mukavasti, mutta kokonaisuudessa tuntuu olevan vielä hiomista. Elokuussa starttasimme viime vuoden tapaan tolleri-mejässä, missä Tyyne lähes uusi viime vuoden suorituksensa saaden AVO1-tuloksen 49 pisteellä. Sillä voitimme myös luokan ja jatkossa kisaamme siis voittajaluokassa.

Kesäkuun alussa oli myös novascotiannoutajat ry:n mh-luonnekuvaus, jonne osallistui B-pennuista Tyyne, Friidu, Tessa, Myy ja Chili. Kaikki suorittivat kuvauksen hyväksytysti läpi. Kasvatit ovat myös ehtineet tämän puolen vuoden aikana kisailemaan eri lajeissa:

Rauha on pysynyt oikein hyvässä kunnossa, eikä ole oireillut alkukesän jälkeen selkäänsä mitenkään. Olen aloittanut sen kanssa uuden harrastuksen, joka ei rasita kroppaa niin paljon kuin agility tai nome. Harrastus on rally-toko. Olemme startanneet nyt syksyn aikana kolmessa kokeessa saavuttaen 99/100, 97/100 ja 97/100 pistettä alokasluokasta. Seuraavaksi starttaamme siis avoimessa, mutta odotamme starttia luultavasti toukokuun alkuun, jolloin laji virallistuu.

Tyyne on tänä syksynä päässyt myös käytännön metsästyksen makuun. Aloitimme sorsastuskauden viikon reissulla Hailuotoon ja siellä molemmat koirat pääsivät toden teolla hommiin. Rauhaa säästelin hieman enemmän, kun en halunnut ottaa riskejä selän kanssa, mutta Tyyne sai rämpiä mukanani päivät pitkät. Noutoja tuli ihan mukavasti ja löysipä Tyyne useamman haavakonkin kaislikosta ihan oma-aloitteisestikin :)

Lopuksi vielä meidän "suurin" uutinen, eli koiralaumamme on saanut uuden vahvistuksen. Hilja-bretoni saapui meille syyskuun alussa Bulgariasta ja on nyt kohta 2 kuukautta opetellut tavoille. Toistaiseksi uusin tulokas vaikuttaa melko kovalta ja voimakastahtoiselta tapaukselta. Toisaalta se on myös kohtuullisen rauhallinen, eikä kotona pura tarmoaan tuhoamiseen. Sillä on luontaisesti erittäin tiivis ja hyvä nouto-ote ja se myös mielellään kantaa kaikkea mitä nyt suuhunsa sattuu saamaan. Tarkoituksena on saada Hiljasta kaveri kanalintujahtiin ja kaer-kokeisiin. Varmaan sivulajina tulee olemaan myös toko. Katsotaan nyt mitä aika tuo tullessaan :)

30.5.2013
Kevät on taas mennyt yhdessä hujauksessa ja kaikenlaista on ehtinyt tapahtumaan. Rauhan pennut ovat kisailleet kevään mittaan aktiivisesti monessakin lajissa. Varmaan jotain on unohtunutkin, mutta listaan nyt kaikki muistamani hienot tulokset:

B-pentueen koirista on nyt uudet 2-vuotiskuvat pentueen omalla sivulla. Kuvat otettiin helmikuun pentutreffeillä, jonne koko porukka oli kasassa. Kiitos kuvista kuuluu Aki Riikoselle.

Tyyne aloitti vuoden pokkaamalla tokoseuramme Koivukylän Koiraharrastajien kiertopalkinnon "Koiviksen kovin koirakko". Huhtikuussa kävimme Pirkan Dameissa katsastamassa treenitilannetta. Se meni muuten oikein mallikkaasti, mutta umpihangessa hakeminen oli Tyynelle vaikeaa. Huhtikuussa Tyyne kävi pyörähtämässä Hyvinkään ryhmänäyttelyssä tuloksella käy ERI1 SA. Toukokuun aloitimme starttaamalla mejä-kokeissa. Valitettavasti Tyyne teki 2.kulmalla hukan, joten tulos oli AVO2. Seuraava koitos meillä oli Möllerissä, mikä menikin todella hyvin. Tyyne teki tasaisen varmaa työtä lukuunottamatta viimeistä ohjausta, jonka vesihoukutus osoittautui pikkukoiralle turhan hankalaksi. Saimme suorituksesta tulokseksi 1.palkinnon, jolla Tyyne palkittiin Vuoden 2013 Möllerinä. Viime viikonloppuna korkkasimme myös tokon voittajaluokan. Muutama liike meni nollille, joten lopputulos oli vielä VOI0. Olen kuitenkin siitä huolimatta tyytyväinen suoritukseen, koska siinä oli paljon hyviä elementtejä ja koira suoritti osaamistasonsa mukaisesti. Harjoittelemme nyt rutiinia koko luokan läpiviemiseen ja häiriönkestoa, jonka jälkeen lähdemme jatkamaan 1-tuloksen metsästämistä. Kaikkien kokeiden tulokset ja arvostelut löytyvät Tyynen tulossivulta.

Tyynen treenirintamasta sen verran, että Tyyne mitattiin kolmen agilitytuomarin toimesta medi-korkuiseksi alkuvuodesta ja se on nyt kevään harjoitellut agilitya yhdessä lainaohjaajan kanssa. Lisäksi pääsimme Koiviksen tokovalmennusryhmään tällekin vuodelle. Vetäjänä on tänä vuonna Pia Miettinen. Hain myös Novascotiannoutajat ry:n nome-valmennusrenkaaseen ja pääsimme varajäseniksi.

Rauhan kanssa kävimme maaliskuussa tekemässä Mäntän Talvinomessa riistalla alokasluokan epävirallisen kokeen. Se meni oikein mallikkaasti, tuloksena 36/40 pistettä. Rauha oli melko äänekäs koko suorituksen ajan, mutta se oli odotettavissakin, kun emme ole malttia viime aikoina sen kanssa tehneet. Tavoitteeni oli nähdä, miten Rauha käsittelee riistaa koetilanteessa pidemmän tauon jälkeen ja nyt vihdoin koiran suoritus näytti aivan samanlaiselta kuin treeneissäkin.

Lopuksi vielä ikävämpiä terveysuutisia. Eli Rauha "loukkasi" itsensä huhtikuun alussa lenkillä ja alkoi viime kesän tyyliin (silloin lonkan päältä oli revähtänyt lihas) varoa vasempaa takajalkaansa. Laitoin koiran heti lepoon, mutta oireet pahenivat ja hierojamme suosituksesta päädyin viemään Rauhan Aistiin magneettikuviin. Neurologi ei löytänyt koirasta mitään vikaa, mutta mun toiveesta koira kuitenkin magneettikuvattiin. Kuvista valitettavasti löytyi vanha välilevynpullistuma välistä S1-L7 ja tällä hetkellä oireita aiheuttava hermojuuriaukon stenoosi (ahtauma) vasemmalla puolella. Rauha on nyt vielä pari viikkoa rauhallisella hihnaliikunnalla ja sen jälkeen saadaan lisätä lenkkiä hiljalleen normaaliksi. Valitettavasti sen selkä ei kuitenkaan tule tuosta ikinä parantumaan, eli loppuelämän ajan Rauhan kanssa pitäisi välttää fyysisesti rankkoja harrastuksia ja selkää kuormittavia asioita. Toko ja agility nyt ainakin jäänevät pois kuvioista, nomea ja metsästystä harrastellaan koiran kunnon sallimissa rajoissa. Mejää Rauha pääsee todennäköisesti tekemään enemmän tulevaisuudessa. Pääasia on tietenkin se, että Rauha saa elää oireetonta koiranelämää. Tällä hetkellä tilanne vaikuttaa erinomaiselta. Kipulääkkeitä en ole joutunut antamaan viikkokausiin ja Rauha on kotona rento ja mukana puuhailuissa.

2012

4.11.2012
Syksy on taas mennyt kovaa vauhtia eteenpäin. Viimeisen parin kuukauden aikana olemme ehtineet kisata Tyynen kanssa 3 tokokoetta. Edustimme ensin Novascotiannoutajat ry:tä HSKP:n pm-tokokisoissa. Sieltä saimme toisen AVO1-tuloksemme ja sijoituimme vielä isossa kisassa luokkamme 3. sijalle. Joukkueemmekin pärjäsi oikein mukavasti. Olimme 6. sijalla 13 joukkueen joukosta. Seuraavana päivänä ei fiilis enää ollutkaan niin hyvä, kun kisasimme kaatosateessa Hyvinkäällä. Allekirjoittaneen huono kisamotivaatio heijastui koiraan ja Tyyne käveli mun perään sekä paikallamakuussa, että luoksetulossa. Sieltä saimme vain 127 pistettä ja AVO3-tuloksen. Päätin, että seuraavat kisat kisaamme hallissa, niin emme olisi säiden armoilla. Ne seuraavat kisat olivat tänään Hyvinkäällä ja mukavastihan ne menivätkin. Saimme kolmannen AVO1-tuloksen ja sitä myötä TK2-koulutustunnuksen. Jatkamme siis seuraavaksi VOI-liikkeiden hiomista ja olemme kisavalmiita siihen luokkaan toivottavasti keväällä. Tarkemmat koetulokset löytyy Tyynen tulossivulta ja kuvaukset meidän treeniblogista.

Eilen myös Tessa ja Tuija korkkasivat viralliset tokon kisakentät saaden hienosti 170 pistettä ja ALO1-tuloksen. Onnea kovasti! Marita ja Chili olivat osallistuneet ensimmäisiin epävirallisiin agilitykisoihinsa ja voittivat luokkansa puhtaalla radalla. Veikkaanpa, että heidät löytää melko pian jo virallisista agilitykisoistakin!

16.9.2012
Tänään vuorossa oli Hyvinkään ryhmänäyttely, jossa tuomarimuutoksen jälkeen arvosteli Kirsi Nieminen. Mauri esiintyi ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään nuorten luokassa. Poika lähetettiin kotiin kasvamaan mukavan arvostelun ja H-laatuarvosanan kera. Tyyne pääsi korkkaamaan käyttöluokan, ja oikein mukavastihan se meni! Laatuarvosanaksi tuli ERInomainen, kilpailuluokassa hävittiin kauniille Daisylle, mutta saatiin kuitenkin SA. Paras narttu -kehässä sijoituimme vielä neljänneksi. Arvostelu löytyy Tyynen tulossivulta.

13.9.2012
Viime viikonloppuna oli vuorossa jälleen tokoilua. Lauantaina kävimme Tyynen kanssa Kaarinassa ja saimme sen kaivatun AVO1-tuloksen. Bonuksena tuli myös luokkavoitto, sillä saimme luokan ainoan 1-tuloksen. Sunnuntaina kisasimme vuorostaan Kauniaisissa ja pari kallista virhettä toi tällä kertaa AVO2-tuloksen (156,5p.) Tarkemmat pisteet löytyvät Tyynen tulossivulta.

Sunnuntaina meidän lisäksi tokokisoihin osallistui Mauri ja Josefina. He tekivät tasaisella suorituksella kolmannen ALO1-tuloksensa ja saivat samalla TK1-koulutustunnuksen. Tästä parista ei voi olla kuin ylpeä, kyseessä on kuitenkin 13-vuotias ohjaaja nuoren urostollerin kanssa. Ei todellakaan mikään helpoin mahdollinen yhdistelmä. Jään mielenkiinnolla odottamaan, miten pitkälle tämä pari vielä pääsee!

2.9.2012
Upea viikonloppu taas takana! Eilen Tyyne starttasi kolmannen kerran taipumuskokeessa. Kolmas kerta vihdoin toden sanoi ja myös pupu tuli hienosti ja suoraviivaisesti jäljen päästä käteen. Tulos siis NOU1, arvostelu löytyy Tyynen tulossivulta.

Toinen upea tulos tuli Nastolasta, eli Mauri ja Josefina osallistuivat nuorten tokon SM-kisoihin. Hyppy suoritettiin valitettavasti ennen lupaa, joten tulokseksi tuli ALO2 153pisteellä. Kokonaisvaikutukseksi tuli kuitenkin täysi 10. Suorituksella heltisi nuorten 10-13-vuotiaiden sarjan alokasluokan suomenmestaruus. Mahtavaa työtä!

30.8.2012
Pikku-Ainstainit ovat taas takoneet tuloksia oikein urakalla. Pari viikkoa sitten tiistaina Mauri ja Chili kävivät tokokisoissa näyttämässä osaamistaan. Mauri sai toisen ALO1-tuloksen ja sijoittui luokan 4.sijalle. Chili taas teki kolmannen ALO1-tuloksensa, voitti luokan saaden kunniapalkinnon ja TK1-koulutustunnuksen.

Tulosten takominen jatkui seuraavana viikonloppuna. Tessa läpäisi lauantaina taipparit! Mahtavaa, onnea Tuija!! Minä ahkeroin Riitan kanssa viikonlopun tolleri-mejässä Virroilla. Eikä turhaan, Tyyne teki koejäljellä aivan nappisuorituksen ja sai ensimmäisessä kokeessaan AVO1-tuloksen täysillä 50 pisteellä. Tällä suorituksella heltisi myös avoimen luokan voitto, kiertopalkinto parhaalle avo-luokan koiralle ja Ilopilleri-kiertopalkinto, joka jaetaan koiralle, jonka työskentelyä on ilo katsoa. Rauha teki harmittavasti hukan juuri ennen kaatoa, joten sen tulos oli AVO2. Friidu starttasi viikon varoitusajalla ensimmäistä kertaa voittajaluokassa. Katkokulma osoittautui vielä liian vaikeaksi olemattomalla treenillä, joten siitä hukka. Tulos kuitenkin VOI2, joten muutoin Friidu teki tasaista työtä jäljellä.

Viime lauantaina pääsimme Tyynen kanssa vihdoin taipumuskokeeseen. Vesityö ja haku meni rutiinilla. Jäljen Tyyne selvitti tällä kertaa nopeasti, mutta ei tuonut jäljen päästä kania. Harmitti melkoisesti, kun taas jäi kiinni viimeisestä asiasta. Kanit on aina treeneissä tulleet käteen, liekö ne sitten olleet pienempiä kuin koekanit, en tiedä. Mejä- ja nou-arvostelut löytyy Tyynen tulossivulta. Nyt tällä viikolla olemme tehneet tehotreeniä turbokokoisella kanilla, joten toivotaan, että sunnuntaina vihdoin tulisi se pupukin sieltä metsästä.

Päivitin pitkästä aikaa myös Rauhan tulossivua ajantasalle. Sieltä puuttuu kyllä monta arvostelua, mutta ainakin kaikki tulokset näkyy nyt sivulla.

12.8.2012
Kesä alkaa taas olla lopuillaan ja kotisivujen päivittäminen laahaa jälleen pahasti perässä. Ensinnäkin ikävin uutinen on se, että jouduimme lopettamaan Sallin reilu viikko sitten. Se onnistui kesäkuun alussa varastamaan Rauhan revähdyksen hoitoon hankitut kipulääkkeet repustani ja syömään niitä kerralla 10-kertaisen annoksen. Välittömästä hoidosta huolimatta aine oli ehtinyt imeytyä elimistöön ja alkoi melko nopeaan tahtiin tuhoamaan koiran munuaisia. Heinäkuun puolivälissä veriarvokontrollissa arvot olivat jo selvästi koholla ja sen jälkeen koiran virtsanpidätyskyky ja juominen karkasivat käsistä sen verran nopeasti, että päädyimme antamaan koiralle viimeisen palveluksen. Sallilla oli kuollessaan ikää 14,5 vuotta, joten pitkään me saimme tästä ihanasta koirasta nauttia. Ikävä on melkoinen, olihan Salli minun ensimmäinen koirani, joka on ollut vierelläni teini-iästä aikuisuuteen. Sen kanssa on tutustuttu aikanaan koiraharrastusmaailmaan ja se on ollut minulle se ensimmäinen varsinainen harrastuskaveri. Täytyy vain olla kiitollinen saamistamme vuosista!

Kesän aikana on kokeita ja tuloksia tullut usealle pikku Ainstainille. Tyynen tulos jäi AVO3:ksi toko-sm-kisoissa. Pääsyy tähän oli se, että nollasimme paikallamakuun, kun Tyyne oli hiipinyt mun perässä rivistä seisomaan muutaman metrin eteenpäin... Taippareissakin kävimme pettymässä, sillä todella erinomaisen alun jälkeen Tyyne ei löytänyt jälkikania metsästä. Se kyllä juoksi pitkät pätkät pitkin puskia, mutta jälki taisi hieman unohtua pikkutytöltä. Sen jälkeen uusia taippareita on otettu kiikariin montakin kertaa, mutta juoksu sotki seuraavat suunnitelmat. Nyt odottelemme ipanan juoksun loppua ja yritämme ehtiä uuteen yritykseen vielä syksyllä.

Rauhan pennuista Friidu on käynyt muutamassa mejä-kokeessa, eikä ollenkaan huonoin tuloksin. Ensimmäisestä kokeesta he saivat huimat 49 pistettä ja AVO1-tuloksen. Tänään he tekivät 45 pisteen 1-tuloksen, joten ensi viikolla tollereiden mejä-mestaruuskokeessa he starttaavat jo voittajaluokassa. Onnea Riitta ja Friidu! Tessa kävi kokeilemassa viikko sitten taipumuskoetta, mutta hakuruutuun tyssäsi molempien ensimmäinen yritys. Ei muuta kuin nenä pystyyn ja kohti uusia kokeita ja treenejä :=) Chili kävi kesän aikana hakemassa tokokisoista toisen ALO1-tuloksen. Myy kävi Akin kanssa molempien ensimmäisessä virallisessa kokeessa tänään, lajina mejä. Tällä kertaa ei tuloksta tullut (AVO0) runsaiden riistajälkien takia, mutta siitä se lähtee! Täytyy kyllä sanoa, että olen todella tyytyväinen kasvattieni omistajiin. Kaikki käyttävät niin paljon aikaa ja vaivaa koiriensa kanssa puuhaamiseen. Kaikki pennut ovat myös täyttäneet erinomaisesti paikkansa rakkaana perheenjäsenenä. Ja koska kaikki haluavat myös mennä kisoihin näyttämään osaamistaan, niin mikä olisi sen upeampaa kasvattajalle :)

Meillä on koekalenteriin katsottu kisoja lähinnä Tyynelle. Rauha alkaa myös hiljalleen palata treenikentille, mutta ainakin tokon osalta se on vielä treenitauolla jonkin aikaa, ennenkuin menemme seuraaviin kokeisiin. Nomea emme vielä tässä vaiheessa toipumista treenaa, joten kyllä syksyn kokeet täytyy Rauhan osalta unohtaa. Onneksi sorsastus alkaa muutaman viikon päästä, niin pääsemme kaikki rentoutumaan sorsapassiin.

4.6.2012
Ansan lonkka- ja kyynärlausunnot tulivat loppuviikosta Kennelliitosta. Samalla terveellä linjalla jatkettiin, eli lonkat A/A ja kyynärät 0/0.

Viikonloppuna Ainstainin tollerit kävivät näyttämässä osaamistaan kisakentillä. Ansa ja Tuomas kävivät lauantaina Padasjoella taipumuskokeessa. Vesityö ja hakuruutu meni mallikkaasti, mutta valitettavasti Ansalla jäi jälkikanin palautus kesken. Hieno aloitus kuitenkin molemmilta ensikertalaisilta. Ei muuta kuin hieman lisää puputreeniä ja uutta yritystä peliin :)

Eilen Mauri korkkasi virallisen tokouransa alokasluokassa 13-vuotiaan Josefina-ohjaajansa kanssa. Oli hienoa käydä katsomassa parin työskentelyä. Pisteitä he saivat kasaan 172 ja tulokseksi ALO1, mahtavaa!

Eilen myös Riitta ja Friidu pyörähtivät Mikkelissä taipumuskokeessa. Parivaljakko suoritti kokeen ongelmitta läpi, eli tulokseksi NOU1. Mielettömän hienoa, syystä saan olla ylpeä noin taitavista ja ahkerista kasvattien omistajista :) Toivottavasti lisää on luvassa tämän kesän aikana!

Friidun taippariarvostelun yleisvaikutelma kertonee kaiken tarvittavan: "Nuori noutaja, joka selvittää päivän tehtävät helposti. Osoittaa hyviä taipumuksia".

Omista koirista Rauha on tällä hetkellä saikulla takajalan lihaksen revähdyksen takia. Tyynellä on ollut myös hieman tapaturmien takia epäonnea ja olen joutunut perumaan muutamia kokeita. Ensi viikonloppuna starttaamme kuitenkin Kuopiossa tokon sm-kisoissa tollerijoukkueessa ja seuraavalla viikolla olisi vuorossa taipumuskoe. Jännitettävää siis riittää :)

30.5.2012
Rauha kävi pari viikkoa sitten tokokisoissa. Tällä kertaa tulokseksi VOI3. B-pentueen terveysasiat on nyt päivitetty. Viikko sitten silmäpeilauksessa kävi kaikki Etelä-Suomessa asuvat 6 pentua. Silmäpeilauksessa neljällä oli täysin puhtaat silmät ja kahdelta löytyi muutama ylimääräinen ripsi, mikä on lähinnä kosmeettinen ongelma. Tänään Kennelliitosta tuli myös Tessan ja Maurin terveystulokset. Molemmilla on A/A-lonkat ja 0/0-kyynärät. Hienoa, nyt enää odotellaan Friidun ja Ansan tuloksia :)

16.5.2012
Vajaan kuukauden aikana on ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Tyyne kävi korkkaamassa 29.3 tokon avoimen luokan, mutta siitä ei jäänyt kerrottavaa jälkipolville. Viikkoa myöhemmin oli Rauhan vuoro olla harrastuskaverina. Lauantaina 4.5 pyörähdettiin Raumalla asti näyttelyssä. Rauha sai laatuarvostelussa erinomaisen ja tuli käyttoluokan toiseksi. Rauhan Tessa-tytär kävi myös kehässä, mutta tällä kertaa tulokseksi H.

Sunnuntaina 5.5 suuntasimme Rauhan kanssa 5km päähän Tuomarinkylään tokokisoihin. Suorituksessa oli vielä kovastikin tuunaamista, mutta pisteet riitti kuitenkin VOI2-tulokseen. Edistystä on siis selvästi tapahtunut! Viime lauantaina Chili kävi myös korkkaamassa komeasti tokouransa. Tulos oli ALO1 / 184,5p. ja kp. He myös voittivat luokan hienolla tuloksella! Onnea Marita :)

Tänään tuli lisää terveystuloksia, eli Rauhan Myy-tytär on myös parasta A-luokkaa. Lonkat A/A ja kyynärät 0/0.

24.4.2012
B-pennuista ensimmäiset on nyt terveystarkastettu. Sekä Chili (A. Bitti Vinossa) että Tyyne ovat parasta A-luokkaa. Lonkat siis A/A ja kyynärät 0/0. Loputkin pennut ovat menossa lähitulevaisuudessa kuviin, joten jännitettävää vielä riittää :)

Rauha kävi viikonloppuna kaverin kanssa pyörähtämässä Kouvolan näyttelyssä Kirsi Niemisen arvosteltavana. Tuloksena käy EH1. Arvostelu löytyy nyt Rauhan tulossivulta. Myös edellisen Kouvolan näyttelyn arvostelut on lisätty molempien tollereiden tulossivuille.

Viime viikonloppuna kolme Rauhan pennuista (Chili, Friidu ja Mauri) aloittelivat epävirallisesti toko-uraansa osallistumalla möllitokoon. Hienosti meni kaikilla, joten eiköhän joku muukin uskaltaudu Tyynen lisäksi virallisiin kisoihin lähitulevaisuudessa. Myös kesä ja taipparikausi lähestyy kovaa vauhtia, eli treenailua jatketaan kovasti...

25.3.2012
Edellisen päivityksen jälkeen on taas ehtinyt tapahtua yhtä sun toista. Kävimme 3.3 Kouvolan ryhmänäyttelyssä Rauhan ja Tyynen kanssa Pekka Teinin tuomaroitavana. Molemmat saivat erinomaisen. Tyyne sijoittui 7 junnunartun luokassa kolmanneksi ja Rauha käyttöluokassa toiseksi kolmesta. Arvostelut pyörii jossakin, joten lisään ne myöhemmin koirien tulossivulle. Kokonaisuutena Tyyne oli Teinistä oikein lupaava, suurin kritiikin kohde oli koiran löysyys etenkin liikkeessä. Rauha taas olisi muuten saanut SA:n, mutta karvan lyhyys ja laatu (pesin sen edellisiltana) pudottivat palkintosijan sileään ERIin. Myös Rauhan tytär Friidu (A. Bildi Tehty) oli ensimmäisessä näyttelyssään saaden hienosti EH:n ja tullen luokan neljänneksi heti Tyynen taakse.

Eilen Ansa (A. Beetta Testattu) kävi eilen edustamassa Ainstaineja Kerimäen ryhmänäyttelyssä asti. Tuomarina toimi Elena Ruskovaara ja Ansan tulos tuli jun EH2.

Tänään lähdimme Rauhan kanssa Orimattilaan suorittamaan BH-koetta. Satuimme pääsemään äkkilähtönä kokeeseen, joten lähdimme lähinnä katsomaan, mihin suoritus riittää. Rauha suoritti kokeen osa-alueet hyväksytysti, joten jatkossa sen nimen eteen voi lisätä tittelin BH :)

16.2.2012
Ainstainin B-pennut tänään jo vuoden! Onnittelut Friidulle, Tessalle, Maurille, Chilille, Ansalle, Tyynelle ja Myylle! Kaikkien omistajat ovat tehneet karvakorviensa kanssa hienoa työtä ja se näkyy. Upeita koiria kaikki :)

Tyyne kävi Hyvinkäällä tokokisoissa 5.2 ja ei turhaan. Tulokseksi ALO1 181 pisteellä. Pisteetkin sen jo sanovat, mutta nyt suoritus tuntui luontevalta ja rennolta. Treenailemme jo kovasti avoimen luokan liikkeitä ja tarkoitus olisi startata avossa tässä kevään aikana. Liikekohtaiset pisteet löytyy Tyynen tulossivulta. Tulossivulle on nyt myös lisätty linkit Tyynen tokokisojen kisavideoihin.

29.1.2012
Starttasimme vielä Rauhan kanssa 10.12 tokokisoissa Lempäälässä. Jännitti etukäteen, kuinka meidän käy kun edellisestä virallisesta kisasta on reilusti yli vuosi aikaa. Ihan mukavasti Rauha teki. Pientä hienosäätöä oli vielä monessakin liikkeessä ja lopputulokseksi tuli voi0 173,5 pisteellä. Alkuvuodesta jatkettiin tokon parissa. Loppiaisena 6.1 piipahdimme Pieksämäellä asti hakemassa kisakokemusta. Tyyne oli juuri 10kk täyttäneenä ensimmäisessä kisassaan ja Rauha jatkoi voiykkösen tavoittelua. Tällä kertaa molempien tulokset jäi kolmosiksi. Tyyne harmittavasti keksi nousta paikallamakuun lopussa seisomaan ja Rauha nollasi kaksi viimeistä liikettään. No, muuten varsinkin Rauha oli ihan superhyvä :)

Tänään jatkoimme tokokisaputkea Porvoossa. Ulkona pakkasta oli noin 10 astetta mikä tuntui lauhempien kausien jälkeen tosi kylmältä. Onneksi maneesi kuitenkin oli hieman lämpimämpi. Rauhan pistesaldo ei tällä kertaa riittänyt tulokseen, mutta Tyyne teki sentään sen kaivatun ALO1-tuloksen. Rauhan kisojen tarkemmat pisteet löytyy täältä ja Tyynen tulokset täältä. Tyyne starttaa vielä viikon päästä Hyvinkäällä alokasluokassa ja sen jälkeen ryhdymme hiomaan avoimen liikkeitä valmiiksi.

Muista Ainstaineista Tessa kävi pyörähtämässä Turun näyttelyssä erinomaisin tuloksin. Tessa sai Rune Fagerströmiltä erinomaisen ja sijoittui kuuden junnunartun luokassa kolmanneksi. Loistavaa Tuija ja Tessa!

Ainstainin A-pentue täytti maanantaina 23.1 jo 9 vuotta. Kylläpäs aika menee nopeasti! Tietääkseni kaikki neljä ovat edelleen hyvässä kunnossa ja täysillä mukana elämässä ja metsällä. Onnea siis Demo, Melli, Peppi ja Roni! Salli taas täytti tiistaina 24.1 14 vuotta! Se on onneksi edelleen oikein mukavassa kunnossa. Kävimme syksyllä hakemassa varmuuden vuoksi särkylääkettä selkää varten, koska hieronnassa todettiin, että se on mummelilla melko jumissa. Se on onneksi jo helpottanut ja Salli kulkee edelleen pääasiassa nuorempien mukana lenkeillä. Se ei kylläkään kuule enää mitään, joten irti sitä ei voi laskea muuta kuin riittävän rauhallisessa ympäristössä.

2011

5.12.2011
Aikaa edellisestä päivityksestä on taas vierähtänyt kuukausia. Treeniblogia olen sentään päivitellyt, mutta kotisivujen osalta päivitettävää on kertynyt sen verran paljon, että en ole oikein tiennyt mistä aloittaa. Nyt päivitän lähinnä tulospuolta, kuviakin olisi miljoona ja yksi odottamassa sopivaa vapaata päivityshetkeä... Syksy on mennyt sorsastaen ja treenaillen. Kävimme myös Rauhan kanssa starttaamassa Hauhon wt-kokeessa lokakuun alussa, mutta jätin kokeen ensimmäisen rastin jälkeen kesken, koska koira ontui toista etujalkaansa. Lisäksi Rauha sai tollershowsta EH:n. Arvostelu löytyy Rauhan tulossivulta. Syksylle suunnitellut nome- ja tokokokeet jäivät valitettavasti väliin pitkittyneen juoksun takia.

Sallin Demo-poika uusi jälleen kerran tänä syksynä Uudenmaan Kennelpiirin ja Uudenmaan Kanakoiraharrastajien kaer-mestaruuden voi1-tuloksella. Onnea Päivi! Tietääkseni muutkin A-pentueen koirat ovat hyvässä kunnossa. Ikää niille tulee tassuihin tammikuussa jo 9 vuotta!

Rauhan pentujen kanssa on kovasti treenailtu erilaisia noutajien perustaitoja. Ilokseni kaikki omistajat ovat olleet todella aktiivisia ja sitoutuneita harrastamaan, joten odotan mielenkiinnolla, miten pitkälle noin hyvällä panostuksella vielä pääsee! Kaikki pennut ovat pysyneet terveinä ja omistajat ovat olleet tyytyväisiä koiriinsa. Sain houkuteltua koko porukan yhdessä Tolleshow:hun alkusyksystä. Pikkupentuja oli näytillä aika paljon, mutta kaikki esiintyivät reippaasti ja rohkeasti ja saivat itsensä näköisen arvostelun :) Ansa piti lippua korkealla ollen pikkunarttupentujen voittaja kp:lla. Tyynen arvostelu löytyy Tyynen tulossivulta.

Myöhemmin syksyllä oli myös SNJ:n päänäyttely, missä Tessa osallistui pentuluokkaan. Tuloksena VSP-pentu hienolla arvostelulla :)

Nyt menneenä viikonloppuna oli vuoden isoin koiratapahtuma, eli Helsinki Winner- ja Voittaja -näyttelyt. Tessa osallistui molempina päivinä junioriluokkaan EH:n arvoisesti. Se oli tuomareiden makuun vielä hieman löysä, mutta eiköhän se ole melko oletettavaa 9-kuiselle pennulle. Ansa kävi sunnuntaina hakemassa Voittaja-näyttelystä ERIn. Ansa myös sijoittui junnunarttujen kolmanneksi yhteensä 9:stä koirasta. Onnea Sohvi, Tuomas & Ansa!

Tarkkaavaisimmat ovat varmaankin huomanneet, että b-pentueen sivulle on lisätty tuoreemmat kuvat pennuista (otettu tollershow:ssa alkusyksystä). Lisäksi Tyynen omalla sivulla on tuore kuva 8-kuisesta honkkelista.

4.5.2011
Rauha kävi viime viikolla pyörähtämässä tollerikerhon järjestämässä luonnestestissä. Tulos oli 112 pistettä. Taistelutahto meni miinukselle, kun Rauha ei suostunut vetämään keppiä tai isoa motivointipatukkaa testitilanteessa, vaan luovutti ne nätisti mun käteen. Tulokset löytyvät osa-alueittain Rauhan tulossivulta.

Tyyne kasvaa kovaa vauhtia ja Tyynen kasvugalleriaan on nyt päivitetty kolme tuoretta kuvaa. Pahoittelen kuvien tasoa, pitäisi varmaan lähiaikoina opettaa kakara seisomaan, niin siitä olisi helpompi saada kuvia. Koneella on vielä iiiso kasa kuvia odottamassa inspiraatiota ja ylimääräistä aikaa. Meillä oli pentutreffit kolmisen viikkoa sitten ja viikko sitten kimppatreenit palleroiden kanssa, joten kuvamateriaalia olis muistakin kuin omista koirista. Rauhan agilitykisoista voin todeta sen verran, että nollat olivat todella lähellä, mutta aina meille ehti sattua jotakin pientä radan aikana. Jatketaan kuitenkin yrittämistä, kunhan lähistöllä on seuraavan kerran meidän aikatauluihin sopivia kisoja...

7.5.2011
Tyynen 11 viikon kasvukuva on päivitetty tänne. Rauhan kanssa on tällä viikolla kisattu kuusi virallista agilitystarttia. Monta läheltä piti rataa, mutta ei yhtään puhdasta nollaa. No, ainakin Tyyne osaa nykyään nukkua kevythäkissä myös kovassa hälinässä. Katsotaan ensi viikolla uudestaan, löydämmekö me uudestaan sen suoritusvarmuuden, mikä oli vielä ennen mammalomaa... Rauha on agilitykisojen lisäksi ilmoitettu luonnetestiin.

29.4.2011
Pentukuvia on jäänyt paljon loppuvaiheilta laittamatta tänne, joten nyt ne on kiritty ajantasalle. B-pentueen kuvagalleriaa on myös muutettu sen verran, että pentujen yksittäiskuvat löytyvät niiden omista kansioista. Tyynen kansiossa on myös kuvia pääsiäisen ajalta. B-pentueen omalle sivulle on lisätty myös linkit Maurin ja Ansan blogeihin. Olen myös siivonnut meidän linkkilistaamme hieman inhimillisemmäksi ja siistinyt pikkujuttuja sieltä täältä sivustoa.

26.4.2011
Arki on lähtenyt rullaamaan oikein mukavasti ja Tyyne vaikuttaa edelleen mukavalta tollerinalulta. Tyynen kasvusivulle on nyt päivitetty 9-viikkoiskuva. Toistaiseksi olemme välttyneet suuremmilta tuhotöiltä ja sisäsiisteysopetuskin on jo todella pitkällä. Tyyne ehti jo viime viikon aikana heittämään talviturkin muutamaan kertaan, tosin ei tarkoituksella. Ensin se tipahti jäälautalta mereen käydessämme Espoossa katsomassa Mauri-veljeä. Sunnuntaina utelias kakara taas putosi laiturilta järveen. Se oli kyllä niin odotettavissa, sen verran reunalla roikuttiin. Onneksi reipas kakara ei ollut moksiskaan kylmästä kylvystään. Rauha myös tipahti "vahingossa" laiturilta torstaina. Onneksi sen turkki on pentujen jäljiltä niin onneton, että kuivumisessa kestää noin 5 minuuttia.

Rauhan arki on koittanut treenien ja kisojen myötä. Tällä viikolla pääsemme Oreniuksen valmennukseen muistelemaan, miten sitä agilitya mentiinkään. Ensi viikolla on sitten agikisoja ti, pe ja lauantai-päivinä :) Toivottavasti mamma on vielä lapasessa myös tauon jälkeen :) Tyyne on muuten livahtanut mukaan Rauhan treeniblogiin, eli sieltä kannattaa jatkossa kurkkia myös kakaran treenikuulumisia :)

16.4.2011
Tänään lähti viimeinenkin pentu uuteen kotiinsa. Talo ei suinkaan jäänyt tyhjäksi, vaan kotiin jäi yksi pentu kasvamaan. Hänen kutsumanimekseen tuli Tyyne, mikäpä sen parempi kutsumanimi Rauhan pennulle ;) Tyynelle on tehty nyt omat sivut. Tyynellä on myös oma kasvusivu, jonne on päivitetty pentuajan kuvat. B-pentueen sivulle on päivitetty tuoreet kuvat, kutsumanimet ja omistajatiedot kaikista pennuista.

Pennut ovat sopeutuneet uusiin koteihinsa oikein mainiosti. Vauhtia ja tekemisen meininkiä on löytynyt alusta asti. Kiitos vielä tätä kautta kaikille ihanille pennunostajille, jotka ovat jo tähänkin asti pitäneet ihanasti yhteyttä ja jakaneet kokemuksiaan pentujen kanssa! Suhtaudun oikein luottavaisesti siihen, että kaikista pennuista saadaan koulittua fiksuja koirakansalaisia kaikkeen menoon :)

27.3.2011
Kuukausi on vierähtänyt nopeasti pentujen parissa. Kuvien päivittäminen on valitettavasti keskittynyt Facebookkiin näiden kotisivujen sijaan. Nyt Pentujen kuvagalleriassa on kuitenkin uusia kuvia. Pennuilla on ikää jo kohta 6 viikkoa. Viralliset nimet päätettiin lopullisesti eilisessä tunnistusmerkinnässä, ja ne löytyvät pentueen sivulta. Aika menee kyllä nopeasti, vajaan parin viikon päästä ensimmäiset pennut lähtevät jo omaan kotiinsa. Lisää pentukuvia löytyy muuten täältä. Kiitos Akille hienoista kuvista!

28.2.2011
Pennuille tulee keskiviikkona jo kaksi viikkoa täyteen. Ne ovat kovasti kasvaneet, ja silmätkin ovat viime päivinä alkaneet aueta. Kuvagalleriaan on lisätty uudet yksilökuvat kaikista pennuista ja muutama "kimppakuva". Pentulaatikon elämää seuraa myös web-kamera, joka löytyy täältä.

21.2.2011
Lisätty muutama uusi kuva pennuista niiden kuvagalleriaan.

20.2.2011
Pennut ovat nyt 4 päivää vanhoja. Rauha on toipunut leikkauksesta hyvin, ja on erinomaisesti keskittynyt hoitamaan pieniä. Kaikki pennut kasvavat hurjaa vauhtia, muutama isoin painaa jo yli puoli kiloa (syntymäpainot olivat 300g molemmin puolin). Huomasin, että Facebookiin lisättyjä kuvia voivat katsoa vain ne, joilla on sinne tunnus. Siitä syystä tein nyt oman kuva-albumin pennuista. Se löytyy täältä.

17.2.2011
Meillä on nyt pentuja! Rauha synnytti pentunsa 15.-16.2. Ensimmäiset 6 syntyivät ongelmitta, mutta seuraavan pennun asentovirheen takia loput pennut jouduttiin keisarinleikkaamaan. Leikatuista neljästä pennusta yksi selvisi hengissä. Pentujen sukupuolijakauma on 2 urosta ja 5 narttua. Äiti ja pienokaiset jaksavat tällä hetkellä oikein hyvin, ja pennut kasvavat aivan silmissä! Kuvia pennuista löytyy täältä.

21.1.2011
Rauha kävi eilen ultrassa. Siellä näkyi useita pentuja (n.5kpl). Jäämme jännityksellä odottamaan ja toivotaan, että loppuaika menee hyvin :)

Sallin pennut täyttävät ylihuomenna jo 8 vuotta. Onnittelut siis veteraani-iän saavuttamisesta Demolle, Mellille, Ronille ja Pepille omistajineen! Vaikka eiväthän ne taida omasta mielestään olla vielä yhtään vanhoja :) Salli täyttää maanantaina 13 vuotta. Se on ollut edelleen ihan hyvässä kunnossa. Mummelin kuulo on tosin jo mennyt lähes kokonaan, ja se haittaa hieman arkielämistä.

Viime vuosi oli aika rankka. Keväällä Siiri nukutettiin ikiuneen ja syksyllä Seri. Menin kesällä naimisiin, ja vapaa-aika täyttyikin aika tehokkaasti hääjärjestelyistä, opiskelusta, töistä ja yhdistystoiminnasta. Viime vuoden aikana lopetettiin myös Sallin äiti Kessi ja Sallin sulhanen Rolle. Molemmat olivat jo lähes 16-vuotiaita. Toivotaan, että tämä vuosi olisi hieman rauhallisempi kaikilta osin.

2010

22.12.2010
Etusivulle lisätty joulukorttimme. Lisäksi pentusivua on päivitetty. Rauha astutettiin 18.12 ja 20.12, joten pentujen odotetaan syntyvän helmikuun lopulla.

4.12.2010
Rauhan juoksu alkoi tänään, joten pentuesuunnitelmat voinee julkistaa. Rauhan sulhaseksi on valittu komea Nauruparran Hulvaton Kamu. Jos kaikki menee odotusten mukaan, niin meillä on pentuja helmikuussa 2011.

5.11.2010
Syksy tuli ja meni kovaa vauhtia. Näiden sivujen päivittäminen on jäänyt kaiken muun kiireen keskellä kokonaan. Olen mieluummin käyttänyt vähän vapaa-aikani koirien ja perheen kanssa.
Seri nukutettiin tänään ikiuneen. Raskainta koirien omistamisessa on ehdottomasti niistä luopuminen. Serin tapauksessa päätös oli rankka, mutta oikea. Seri on nyt sellaisessa paikassa, missä ei tarvitse enää stressata elämää... Syitä tähän päätökseen voi lukea Serin omalta sivulta.

10.8.2010
Pääsimme viikonloppuna yllättäen peruutuspaikalta osallistumaan nome-kokeisiin Rauhan kanssa. Tällä kertaa ei tulosta, mutta itselleni oli pääasia, että koira toimi koetilanteessa hyvällä itseluottamuksella ja hiljaa. Koulutustasossa on vielä petraamista, mutta nyt tiedän taas tarkemmin, mitkä asiat vielä tuottavat hankalaluuksia :). Kokeen arvostelu, sekä Miehikkälän mejäkokeen arvostelut löytyvät Rauhan tulossivulta. Lähiviikot tulevat meidän osalta täyttymään eri lajien kokeilla, joten päivityksiäkin tulee toivottavasti useammin...

2.8.2010
Seri täytti pari viikkoa sitten jo 7 vuotta ja Rauha päivää myöhemmin kolme! Kylläpä se aika menee nopeasti! Koerintaman osalta meillä on viime kuukausina ollut hiljaiseloa. Rauhan kanssa on kuitenkin treenailtu ahkerasti tokoa, nomea ja agilitya. Syksyllä meitä näkee toivottavasti myös kilpailuissa. Allekirjoittaneella on kuitenkin kesän mittaan riittänyt kiirettä, sillä menin viikko sitten naimisiin. Tästä eteenpäin yritän totutella uuteen imagooni, joka tunnetaan nimellä Hanna-Mari Kinnunen.

14.5.2010
Siiri nukutettiin tänään ikiuneen mahtavassa 17 vuoden ja 3 kuukauden iässä. Hyvästi rakas ystävä :((

13.5.2010
Meillä on ollut niin paljon hyviä treenejä ja kokeita, että en ole kotisivuissa ja blogissa pysynyt taas muun elämän vauhdissa. Maailman pisin blogikirjoitus viime aikojen puuhista on siis tulossa, ja tulee heti kunhan ehdin sen tekemään valmiiksi...

Tärkein uutinen kuitenkin ensin, eli Rauha läpäisi tänään noutajien taipumuskokeen Inkoossa. Tarkempi arvostelu löytyy Rauhan tulossivulta. Muita virallisia koesuorituksiakin meille on tässä ehtinyt tulemaan. Agikisoissa olemme käyneet pari kertaa. Janakkalasta saimme tulokseksi kympin. Vappuna Liedon kisat eivät sitten menneet ihan niinkään hyvin. Ekalta radalta 15 ja toiselta hyl... Viime viikonloppuna oli vuorossa UMN:n järjestämä mejä-koe. Tulos tällä kertaa avo0, eli jäljeltä tuli kolme hukkaa. Meno oli kuitenkin ajoittain ihan mukavan näköistä, ja eihän sitä kait voi koiralle kovin kypsä olla, jos se poistuu jäljeltä tarpeilleen, eikä löydä takaisin :D Arvostelu kokeesta tulee tänne lähipäivinä.

18.4.2010
Rauha kävi eilen Sysmän näyttelyssä ja tulos oli sama kuin viimeksikin, avo EH3. Arvostelu löytyy Rauhan tulossivulta.

5.4.2010
Kouvolasta Rauha sai EH:n. Kävimme myös tänään agilitykisoissa, josta tuloksiksi 5 ja hyl. Rauhan tulossivu on päivitetty ajantasalle. Sieltä löytyy myös Kouvolan näyttelyn arvostelu. Seuraavaksi meillä on vuorossa Sysmän näyttely muutaman viikon kuluttua.

28.2.1020
Kävimme viime viikolla Rauhan kanssa Tampereella tokokisoissa. Reissu oli melkoisen ikimuistettava yli 20 asteen pakkasineen. Ajomatkalla kisapaikalle auto juuttui hankeen (tielle) muutamaankin otteeseen. Tämän tuloksena myöhästyttiin kisapaikalta, ja juostiin suoraan ovelta paikallamakuuseen. Suoritus meni sitten juuri sen mukaisesti... Täältä kuitenkin löytyy vuosisadan pohjanoteeraus-pisteet. Kirjoittelen lähipäivinä tarkempaa kuvausta blogiin. Seuraavaksi on vuorossa Kouvolan näyttely ensi viikolla. Olen ilmoittanut Rauhan kehään.

31.1.2010
Kotisivujen päivittäminen on taas jäänyt viime aikoina vähemmälle. Treenipäivis on elänyt hiljaiseloa jo ties kuinka kauan, joten päätin ottaa sen suhteen erilaisen lähestymistavan. Jatkossa Rauhan ja mun treenailuista ja suunnitelmista saa lukea meidän treeniblogista. Treeniblogista löytyy myös minun tälle vuodelle asettamani vaatimattomat tavoitteet...
Rauha kävi tänään allekirjoittaneen kanssa hakemassa tokokisoista avo1-tuloksen. Eipä se mikään täydellinen suoritus ollut, mutta riittävä kuitenkin. Tarkempi arvostelu löytyy Rauhan tulossivulta.

2009

15.11.2009
Kävimme tänään Rauhan kanssa korkkaamassa tokossa avoimen luokan. Tuloksena tällä kertaa avo2-tulos. Kisasuorituksestamme löytyy myös video täältä.

7.10.2009
Sivuilla on ollut yli puolen vuoden päivitystauko. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että olisimme levänneet laakereillamme. Allekirjoittaneella on ollut niin paljon muita nettiprojekteja menossa, että näiden sivujen päivittäminen on jäänyt muiden hommien varjoon...

Kaikki koirat jakselevat edelleen hyvin. Siirikin on edelleen tasaisen mukavassa kunnossa. Helmikuussa tulisi jo 17 vuotta tassuihin :=0. Rauhan kanssa olemme jatkaneet monen lajin parissa touhuamista. Kävimme toukokuussa Hauhon taippareissa pettymässä jälleen kerran. Tällä kertaa ruutu oli melko syvä, enkä saanut koiraa irtoamaan riittävän syvälle. No, kesän aikana jatkettiin treenailua ja loppukesästä korkkasimme mejä-uramme Tollerikerhon järjestämässä kokeessa. Tulokseksi tuli avo1 (47/50p.). Olin alun perin ajatellut, että mejä on meidän lajeista pienimmässä roolissa, mutta kummasti sitä hyvästä tuloksesta innostuu. Ensi kesänä meidän mejäilylle tulee toivottavasti jatkoa. Neljä Rauhan sisaruksista on jo jälkivalioita, joten rima on asetettu melko korkealle.

Sorsastuskausi avattiin taas Hailuodossa Päivin seurassa. Rauha oli selvästi viime vuodesta kehittynyt kovasti ja työskentely alkoi olla oikein mukavan näköistä. Allekirjoittaneellakin oli oma pyssy tällä kertaa mukana, mutta oma saalis oli vain kasa höyheniä. Harjoitusta, harjoitusta vaan... Sorsastuksen aloituksen aikaan oli myös Kouvolan näyttely, jonne olin ilmoittanut Sallin. Satu ja Pinja onneksi lupautuivat viemään mummon mukanaan kehään, eikä turhaan! Salli oli lopulta VSP ja sai viimeisen sertinsä. Arvostelu löytyy Sallin tulossivulta. Se oli näillä näkymin Sallin viimeinen näyttely, parempi lopettaa huipulle ;)

Elokuun lopussa menimme jälleen kerran taipumuskoetta kokeilemaan Rauhan kanssa. Tämä oli meikäläisen koirahistorian masentavin kokemus. Rauha ei suostunut menemään veteen ollenkaan. Ei hajuakaan, mistä johtui. Pitikö sen juuri koetilanteessa päättää elämänsä ensimmäisen kerran, että tänään ei huvita uida?! No, taipparisuunnitelmat siirtyvät jälleen talven yli seuraavaan kevääseen. Pidämme noutotreeneistä pienen tauon, ehkä se vähentää hieman allekirjoittaneen harmistusta tilanteeseen...

Syyskuussa pääsimme vihdoin aloittamaan toko-kilpailu-uramme Rauhan kanssa. Sen viipyminen on ollut lähinnä omistajan saamattomuutta. No, kannatti kuitenkin lähteä. Ensimmäisestä kokeesta tulokseksi tuli alo1 (173,5p). Kummasti tämä tulos nosti harjoittelumotivaatiota, ja tavoitteenamme onkin startata avoimessa luokassa vielä tämän vuoden puolella.

Rauhan omalle sivulle on lisätty tuore Kuusiston Päivin ottama kuva. Myös Rauhan kehityskuvissa on tuorein 2-vuotisposeeraus.
Lupaan laittaa päivityksiä jatkossa taas hieman tiuhempaan. Esimerkiksi Rauhan treenipäiväkirjaan on kirjoitettavaa pienen romaanin verran, kunhan tässä ehtii...

25.3.2009
Mellin terveystulokset saapuivat Kennelliitosta eilen. Lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Mellille on myös löytynyt uusi koti Kemistä. Kiitos kaikille asianosaisille avusta! Mirkalle suurin kiitos Mellin hoitamisesta näin kauan. Lisäksi kiitos Susalle avusta uuden kodin löytymisessä.

Piipahdimme myös maaliskuun alussa Rauhan kanssa agilitykisoissa uudella onnella. Tällä kertaa tuloksena 2x10vp. Hiomista meiltä vielä löytyy erityisesti keppien sisäänmenossa, mutta muutoin meno oli jo lähempänä treenitilannetta. Vauhtiakin löytyi pikkuneidiltä mukavasti. Ratavideo löytyy täältä.

Sivuja on päivitetty hieman sieltä täältä. A-pentueen sivuilta löytyy nyt Demon viimeisimmät tulokset. Myös Mellin osuus on päivitetty. Rauhan tulossivulta löytyy myös viimeisimmät agilitytulokset.

12.2.2009
Edellisestä päivityksestä onkin aikaa. Hiljaisuus nettirintamalla ei kuitenkaan ole tarkoittanut samaa reaalimaailmassa. Ainstainin A-pentue ehti täyttää 6 vuotta 23.1. ja Salli 24.1. jo 11. Siiri täytti 4.2. jo huimat 16 vuotta! Mummo on edelleen hyvässä kunnossa, tammikuun eläinlääkärikäynnillä veriarvot olivat edelleen kohdallaan. Eläinlääkäri oli jopa kuvannut Siirin lonkat ja selän! Lonkat olivat edelleen hyvässä kunnossa, selässä oli jo rustottumaa. Sitähän hierotaankin säännöllisesti juuri tästä syystä.

Rauha aloitti agilityuransa 18 kuukauden iässä helmikuun alussa. Ensimmäinen kisa oli epäonninen. Vauhti oli hitaan puoleista erityisesti loppuradasta ja kisan jälkeen Rauha astui toisella takajalallaan epäpuhtaasti. Toinen startti jäi meiltä väliin. Muutaman päivän levon jälkeen Mira tuli hieromaan Rauhaa. Erityisesti takaosan lihakset olivat todella jumissa. Kyllä sen valitettavasti jossain huomaa, kun koira spurttaa lenkillä ja treeneissä aina ihan täyttä vauhtia menemään (omistajan tulisi tässä kohdin huolehtia riittävästä alku- ja loppuverryttelystä)... Ensimmäisen kisan ratavideo löytyy kuitenkin täältä. No, seuraava kisastartti on tulossa maaliskuun alussa, joten sinne siis paremmalla onnella!

Suurin yllätys minulle tuli noin viikko sitten, kun sain puhelun koskien kasvattiani. Ainstainin Amelie, "Melli" joutuu vaihtamaan kotia omistajan elämäntilanteen muutoksen takia. Haimme koiran sunnuntaina tänne Korsoon. Melli on nyt ystävälläni Mirkalla vähän aikaa. Käytämme sen lonkkakuvissa, ja katsomme sitten rauhassa, minkälaista kotia Mellille etsitään.

2008

15.11.2008
Uutissivulta löytyy tuoreimmat mahtavat uutiset. "Demon" viimeisimmät saavutukset on päivitetty A-pentueen omalle sivulle. Lisäksi Rauhan terveystulokset on päivitetty Rauhan omalle sivulle. Rauhasta on myös päivitetty esittely sen omalla sivulla.

28.10.2008:
Paljon on taas ehtinyt tapahtua koirarintamalla. Kävimme syyskuussa Hyvinkään ryhmänäyttelystä hakemassa toisen H:n bikiasuiselle junioritollerillemme. Arvostelu on hukassa, päivitän sen kunhan se löytyy. Lonkkakuvissa ja silmäpeilauksessa kävimme myös joitakin viikkoja sitten. Lonkkien lausuntoa edelleen odotellaan, mutta silmätulos on nyt päivitetty Rauhan omalle sivulle. Viime viikonloppu kului erittäin mielenkiintoisissa merkeissä. Nimittäin allekirjoittanut on lupautunut kouluttautumaan mh-luonnekuvauksen toimihenkilöksi. Yksi viikonloppukoulutus on takana jo alkusyksystä ja nyt porukallamme olikin melkoinen haaste edessä, sillä järjestimme tollerikerhon alaisuudessa epävirallisen mh-kuvauksen. Kuvaajana toimi kuitenkin Ruotsissa pätevöitynyt Heljä Marjamäki, joten tuloksen pitäisi olla melko realistinen. Rauha osallistui kuvaukseen lauantaina, Rauhan tulossivulta löytyy arvostelu. Tarkempaa kuvausta testin kulusta on tulossa mahdollisimman pian.

15.9.2008:
Pitkästä aikaa sivuja on taas päivitetty vähän sieltä sun täältä. Rauhan kuvagalleriassa on vihdoinkin kasa uusia kuvia. Rauhan kehityssivulta löytyy tuoreempia kuvia myös. Lisäksi Rauhan tulossivulla on Toller Show:n näyttelyarvostelu (tulos H). Päiväkirjassa on myös uusi merkintä, jossa kerrotaan mm. hieman sorsastuksen aloituksesta.

1.8.2008:
Kävimme jälleen kerran Rauhan kanssa taippareissa. Eipä tälläkään kertaa homma natsannut, arvostelu löytyy Rauhan tulossivulta. Päiväkirjasta löytyy kuvausta ja juttua viime aikojen touhuiluistamme. Kuvapäivitykset odottavat edelleen itseään, sillä osa kuvista on kaverin tietokoneella... Linkkejä on myös päivitetty.

22.7.2008:
Rauha ei enää ole mikään ihan pieni pentunen. Tänään tassuihin tuli ikää täydet 1 vuotta! Onnittelut myös Banjo-pentueen muille sisaruksille! Viime lauantaina myös Serille tuli pyöret 5 vuotta täyteen. Rauha on perheemme lellikkinä saanut myös tahtonsa läpi, ja lauantaina vietämme kaveripiirissä ihka oikeita koirasynttäreitä :D. Etusivulta löytyy tuore kuva Rauhasta. Muitakin päivityksiä on tulossa lähipäivinä (tuoreita kuvia ym.).

1.8.2008:
Kävimme jälleen kerran Rauhan kanssa taippareissa. Eipä tälläkään kertaa homma natsannut, arvostelu löytyy Rauhan tulossivulta.

18.6.2008:
Pitkän päivitystauon välissä on tietysti tapahtunut yhtä ja toista. Takana on Susanna Hallgrenin nome-koulutus, johon pääsimme Rauhan kanssa osallistumaan. Myös tollerileiristä on selvitty, vaikka emäntä nukkuikin pitkiä päiväunia pitkin seuraavaa viikkoa. Perjantaina 13.6 lähdimme jännittynein mielin Rauhan kanssa taipumuskokeisiin Padasjoelle. Homma ei ihan mennyt odotetusti, ja kokeemme päättyi hakuruutuun. Arvostelu löytyy kuitenkin Rauhan tulossivulta. Kootut selitykset löytyvät taas Rauhan treenipäiväkirjasta.

2.5.2008:
Kävimme piipahtamassa Lahden kv-näyttelyssä viime viikonloppuna Sallin ja Rauhan kanssa. Molemmat saivat EH:n. Sallin arvostelu löytyy täältä ja Rauhan täältä. Rauhan kuvagalleriasta löytyy myös tuoreita kuvia. Serin sivulla on tuore poseerauskuva Serista ja etusivun kuva on myös vaihdettu.

8.4.2008:
Kävimme sunnuntaina Rauhan kanssa kilpailemassa Pirkan Dameissa. Rauhan tulossivulta löytyy arvostelu ja treenipäiväkirjassa on hieman selostusta ja mietteitä päivän kulusta.

25.3.2008:
Uutisia päivitetty. Lisäksi Rauhan treenipäiväkirjassa on uusi merkintä. A-pentueen sivuille on myös päivitetty Demon tittelirivi tuoreen lisäyksen kera :)

19.3.2008:
Sivuilla täysin uusi ulkoasu. Kiitos ulkoasun suunnittelemisesta kuuluu Kuusiston Päiville. Sivuja on muokattu hieman joka puolelta (mm. kuvagalleriat ovat nyt yhtenäisiä ja useasta galleriasta löytyy uusia kuvia). Jos jokin ei toimi, otan mielelläni palautetta vastaan.

4.3.2008:
Uutissivua päivitetty. Lisäksi Rauhan ensimmäinen näyttelyarvostelu löytyy täältä. Rauhasta löytyy myös uusi kehityskuva ja päiväkirjasta löytyy uusi merkintä.

4.2.2008:
Uutisia päivitetty.

30.1.2008:
Rauhasta lisätty uusi kasvukuva. Lisäksi Rauhan kuvagalleriasta löytyy treenikuvia lauantailta. Kiitokset niistä kuuluu Anu Koskivaaralle! Rauhan treenipäiväkirjassa on myös uusi merkintä.

24.1.2008:
Uutisia päivitetty.

15.1.2008:
Uusi vuosi ja uudet kujeet :). Rauhan päiväkirjassa on uusi merkintä.


2007

22.12.2007:
Saimme eilen Ruotsista sähköpostia. Siitä tietoa löytyy uutiset-sivulla. Myös Siirin sivun esittelytekstiä on muokattu. Rauhasta löytyy uusi kasvukuva. Myös Rauhan valokuvagalleriassa on uusia kuvia.

20.12.2007:
Joulutervehdys lisätty etusivulle. Lisäksi Rauhan päiväkirjaan on kirjoitettu uusia kuulumisia. Rauhan sisko Sara kävi meillä viime viikonloppuna. Muutama kuva tapaamisesta löytyy Saran sivuilta täältä. Mukavaa kun kävitte Niina ja Sara :)

4.12.2007:
Kävimme lauantaina Rauhan kanssa match show:ssa. Kuvagalleriasta löytyy tuoreita kuvia viikonlopulta ja päiväkirjasta löytyy uusi merkintä.

28.11.2007:
Rauhasta lisätty uusia kasvukuvia. Rauhan omalla sivulla on myös uusi kuva. Päiväkirjaan on myös kirjoitettu. Emäntä onnistui hienosti sotkemaan Jalbumin avulla Rauhan kuvagallerialla, joten se on kokonaan uusittu. Täältä löytyy uusi galleria. Linkkisivulle on myös lisätty muutama uusi linkki.

12.11.2007:
Harjoittelimme maanantaina 5.11. Järvisen Maijan (Kennel Sancandy's) kanssa nome-juttuja. Täältä löytyy kuvia. Myös Rauhan treenipäiväkirjaan on kirjoitettu. Uutisia on myös lisätty. Serin tulossivulta löytyy tuore näyttelyarvostelu.

2.11.2007:
Rauhasta uusia kuvia galleriassa.

31.10.2007:
Taas on jokunen viikko vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Huomasin, että Serin tuloksista puuttui luonnetestitulos, asia on nyt korjattu. Olen myös päivittänyt Serin kuvaustekstin. Esittelysivu on myös päivitetty ajantasalle. Rauhan päiväkirjassa on myös uusi merkintä. Rauhalle on luotu kokonaan uusi kuvagalleria, josta löytyy niin vanhat kuvat kuin muutamia uusiakin. Uusi kehityskuva Rauhasta on myös päivitetty.

11.10.2007:
Sivuja on päivitetty vähän joka puolelta. Linkkisivu on käytännössä rakennettu alusta. Uutisia on myös hieman päivitetty. Rauhan päiväkirjasta löytyy tuore merkintä. Rauhasta on myös muutama uusi kuva. Inspiroituneena muiden tollerisivujen kasvukuvista päätin tehdä vastaavan Rauhastakin. Täältä löytyy tähänastiset kasvukuvat. Pyrin päivittämään tuota sivua säännöllisin väliajoin.

26.9.2007:
Aika menee taas kuin siivillä ja Rauha sen kuin kasvaa. Rauhan sivulle on päivitetty tuore seisomiskuva. Lisäksi valokuvia on tullut räpsittyä pitkin viikkoa ja uusimmat laitoin edellisten kuvien kanssa samalle sivulle. Kuviin pääsivät myös Salli ja Seri, joita on viime aikoina kuvattu luvattoman vähän. Rauhan päiväkirjassa on myös uusi merkintä.

19.9.2007:
Kävin Rauhan ja bretoneiden kanssa metsälenkillä kameran kanssa. Täältä voit katsella reissun kuvasatoa. Aloitin myös Rauhan treenipäiväkirjan kirjoittamisen kuvailemalla meidän ensimmäisten päiviemme harjoittelua.

17.9.2007:
Sivuja päivitetty vähän joka puolelta. Nämä uudet sivut alkavat hiljalleen valmistua ja tänään uskaltauduin laittamaan linkin näille uusille sivuille ihan julkisestikin esille. Nyt jokaisesta sivun linkistä pitäisi avautua oikea sivu joista suurimmassa osassa on myös sisältöäkin.

Hanna-Mari Kinnunen   I   Vesikkotie 10 D, 01450 Vantaa   I   040 754 1737   I   hm.kinnunen@ainstainin.fi